Veel gestelde vragen (FAQ)

 1. Onderstaand zijn de Frequently Asked Question (FAQ) oftewel de vaak gestelde vragen: 

  Hoe lang duurt het voordat het water in de hottub warm is?
  Dit is onder andere afhankelijk van het vermogen van de hottub kachel, inhoud van de hottub, aanvangstemperatuur van het water en de buitentemperatuur. Aangenomen mag worden dat het water in de hottub van 12°C naar 39°C wordt verwarmd in 180 minuten.

  Hoeveel hout heb ik nodig om het water te verwarmen?
  Als u 25 blokjes eiken- (zwaar) en 10 blokjes populieren (licht) hout hebt van gemiddeld 12 x 12 x 30 cm met 10 blokjes (= hetzelfde formaat als in een houtkachel), dan heeft u voldoende hout om het water te verwarmen.  Het hout moet natuurlijk wel droog zijn, is het hout vochtig, dan heeft u meer nodig. 

  Wat voor soort hout gebruik ik voor het stoken?
  In principe hetzelfde soort hout dat u ook gebruikt bij een openhaard of houtkachel. In het begin is het ‘’lichtere’’ hout (zoals populieren) aan te raden omdat dit hout makkelijk ‘’aan’’ te maken is en snel ontbrand. Als het ‘’lichtere’’ hout eenmaal goed brand dan kunt u hiermee het ‘’zwaardere’’ hout (zoals eiken) ‘’aan’’ maken, het zwaardere hout ontbrand mindersnel en is beter geschikt om de hottub op de juiste temperatuur te houden.

  Hoe lang duurt het om de hottub te vullen?
  Een hottub kan gewoon met leidingwater worden gevuld, de tijdsduur is afhankelijk van de capaciteit van het waterleidingnet. Normaliter is de capaciteit van het waterleidingnet 12-14 liter per minuut, een gemiddelde hottub heeft een inhoud van 1600 liter, dit houdt dus in dat het vullen circa 120 minuten in beslag neemt.

  Bij de meeste hottubs kunt u alvast beginnen met stoken wanneer deze ‘’half-vol’’ is, zolang in ieder geval de kachel maar compleet is ondergedompeld / gevuld is met water. Dit heeft een voordeel als u snel gebruik wilt maken van uw nog te vullen hottub en levert een tijdswinst op van 60 minuten (270 – 210 minuten). 

  Hoe vaak moet ik het water verversen?
  Om het water zuiver te houden, raden wij u aan om het water na enige keren gebruik te verversen en geen chemicaliën te gebruiken. In principe kunt u het water tot twee dagen gebruiken en dus om de twee dagen verversen. Qua kosten valt het water verversen behoorlijk mee, één kuub water kost gemiddeld € 1,40, als u een hottub van 1800 liter hebt dan kost dit u € 2,24.

  Belangrijk is dat u geen chloor gebruikt in uw hottub wanneer deze aluminium onderdelen bevat. Het chloor zal het aluminium aantasten. U kunt bij ons chloor alternatieven kopen welke geschikt zijn voor alluminium onderdelen in uw hottub. Het is echter wel aan te raden om de hottub met een allesreiniger schoon te maken of groene zeep.

  Kan ik me branden aan de kachel?
  Bij een hottub met interne kachel bevindt de kachel zich in het water en wordt daardoor gekoeld. De kachel wordt weliswaar warm, maar niet zo heet dat u zich eraan kan verbranden. Onze externe kachels zijn dubbel geïsoleerd en worden niet warm. U moet wel voorzichtig zijn met de rookgasafvoerpijp van zowel de interne- als externe kachel. Deze steekt boven het water uit en zal ontzettend heet worden maar aangezien wij al onze modellen leveren met een hitteschild zal het aanrakingsgevaar minimaal zijn. 

  Wat kost een hottub in verbruik?
  De kosten van de hottub zijn uiteraard afhankelijk van uw gebruik. Bij een gemiddeld gebruik van twee volledige weekenden per maand inclusief stookhout en het verversen van wateren, dan zijn de kosten circa € 80 per maand. 

  Per weekend heeft de hottub gemiddeld 105 kW aan energie nodig om te worden verwarmd tot 39°C en om op deze temperatuur te blijven. Bij een gebruik van twee weekenden per maand is dit 210 kW per maand, hiervoor heeft u de genoemde circa € 80 aan stookhout nodig. 

  Wat is een veilige temperatuur voor het water in mijn hottub?
  Bij de meeste mensen ligt de voorkeur tussen de 37°C tot 39°C. 

  Hoe betaal ik?
  U kunt het te betalen bedrag rechtstreeks overschrijven of contant betalen als de hottub gehaald/gebracht wordt.

  Hoe wordt mijn hottub geleverd?
  Al onze hottub wordt los op een aanhanger geleverd en vervolgens hiervan afgeplaatst.
  Zo is er echt sprake  van vakantie in eigen tuin.

  Moet ik chemische producten gebruiken om het water schoon te houden?
  Nee, juist niet! Chemische producten kunnen reageren op het kunststof. Ontsmettingsmiddelen op basis van chloor kunnen de kachel laten oxideren en beschadigen. Gebruik van een douchgel en geurverdringers is natuurlijk wel altijd mogelijk.

Vragen? bel ons op:

0646724716

Waarom een hottub huren bij JouwHottub.nl?

 • Uitsluitend A-kwaliteit hottubs in de verhuur!
 • Online of telefonisch direct te reserveren!
 • Wij verhuren door heel Nederland!
 • Montage op locatie mogelijk!

Adresgegevens

Noordersloot 40
7887 TC Erica
0646724716
jan-kuper@hotmail.com